VISSZA A PINCÉSZET BORAIHOZ
BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET - BORAINK
Borbély
Bóbita
2015
Minősítése: Balatonboglári fehér, széndioxid hozzáadásával készült gyöngyözőbor
Egy kimondottan lendületes, fiatalos szomjoltó került a poharamba, amikor
kinyitottam Borbélyék Bóbitáját. A borok és a pezsgők között félúton helyezkednek el
a gyöngyözőborok, amelyek készítése során az alapborral széndioxidot "nyeletnek".
Így alakul ki a se nem bor, se nem fröccs állapot, hiszen széndioxid tartalma
feldúsul, de plusz víz, mint a szódával nem kerül bele. A Bóbita halványsárga színe,
könnyed textúrája és pezsgő széndioxidossága frissességet kölcsönöz a bornak.
Mint a gyöngyözőborokat általában, jól behűtöttem - 6-8 OC-ra - aminek
köszönhetően illatában egy kicsit zárkózott, de a kóstolás során, ahogy melegedett,
úgy nyílt ki a bor és kezdte ontani a tiszta gyümölcs illatokat. Fehér húsú gyümölcs
ízével, finom savaival, ropogósságával, citrusos utóízeivel egészen felpörget.
Szívesen kóstolgatom!
Gasztro javaslat: Igazi étvágygerjesztő, jó gyomrot készít az étkezésekhez, egy
ügyesen elkészített Cézár saláta mellé szívesen kóstolnám, de egy délutáni
beszélgetés elegáns kísérője is lehet.