VISSZA A PINCÉSZET BORAIHOZ

LÍDIA BORHÁZ - BORAINK

 

Füredi friss

2015

Minősítés: száraz, rozé gyöngyözőbor

A Lídia Borház gyöngyözőbora, a Füredi Friss Kékfrankos szőlőfajtából készül. A

 

technológia "egyszerű" az elkészített rozé borral 2,5 bár nyomással széndioxidot

 

"nyeletnek el". Ezáltal a halvány hagymahéj színvilág és a széndioxid buborékok

 

csábítóan friss megjelenést kölcsönöznek a bornak. Mivel a gyöngyözőborok a

 

fogyasztási struktúránkban a szomjoltó nyári bor kategóriába tartoznak, jégbe hűtve -

 

kb.: 6-8 OC-on - kóstolom. Ennek köszönhetően az illat egy kicsit visszahúzódó,

 

ámde jellegzetesen erdei szamócás, és ahogy melegszik a korty, egyre bátrabb

 

határozottabb és szebb lesz. Amit a megjelenés és az illat sugall, azt kapjuk ízben is:

 

friss, ropogós, üdítően gyümölcsös ízek dominálnak, jó savakkal, amit a széndioxid

 

jelenléte még határozottabbá tesz.

 

Gasztro javaslat: Önmagában fogyasztva igazi aperitif, jó étvágygerjesztő, de ha már

 

étkezéshez csavarjuk ki a nyakát, akkor grillezzünk egy szép szelet sajtot és tegyük

 

pirított magvas friss salátaágyra, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal és nem tudunk

 

hibázni vele!

©2016 PINCETÚRÁK | MAGYARORSZÁG

©2016 PINCETÚRÁK | MAGYARORSZÁG

designed by Kálmán Nagy